Longzusjes | Verpleegkunde & Onderwijs

@longzusjes

Verpleegkunde & Onderwijs

Corona test… positief?!

Geschreven door Longzusje Martine

Gepubliceerd op 16 november 2020

Al een keer een Corona test gedaan? Ik moest er aan geloven. Zelfs drie keer! Was het drie keer “scheepsrecht”?

Test 1, juli 2020

Ik werd wakker met een flink verstopte neus en keelpijn. Eerste waar je tegenwoordig aan denkt: “ohnee, toch geen corona…” Volgens de coronamaatregelen moest ik dus thuis blijven en mijzelf laten testen. Als verpleegkundige hoort het zelfs bij mijn dienstplicht. Daarom maar een afspraak maken bij de GGD.

Testmoment

Daar sta ik dan met mijn auto in de rij. Met toch wel wat zwetende handen op mijn stuur. Wat als ik Corona heb? Wie heb ik dan allemaal besmet? Hoe gaat dit dan samen met mijn gezin? Gelukkig word ik afgeleid hoe de teststraat werkt. Wat een uitvinding is dit! Het is zo ontworpen dat de tester zo min mogelijk blootgesteld wordt aan verdachte corona patiënten. Eerste loket moest ik mijn gegevens doornemen en tweede loket stond de tester. Mond open en “aaaaahhh” blijven roepen. Wattenstaafje ging mijn keel in tot aan dat ik licht kokhalzend was. Poeh, en dan nog de neus. Hoofd tegen de hoofdsteun en recht voor me kijken. Ik zag het wattenstaafje gaan, en gaan… Hoe diep dat kan. Ons lichaam is toch wonderbaarlijk. Het staafje ging er weer uit en het voelde alsof er cola door mijn neus was gekomen. Dat was het! Ik reed uiteindelijk weg met een opgelucht gevoel: “dat viel wel mee”.  

Wachten op de uitslag

De test zit erop, maar de uitslag liet op zich wachten. Tot dat ik een uitslag had moest ik thuisblijven en mocht ik ook niet naar mijn werklocatie. Gelukkig had ik alleen een verkoudheid en was thuiswerken mogelijk. Dag 1, de huisbezoeken heb ik zoveel mogelijk omgezet naar telefoongesprekken. Dag 2, deze dag ben ik vrij. Deze dag duurde super lang zonder activiteiten. Dag 3, eindelijk kreeg ik de uitslag: NEGATIEF! Gelukkig ik mag weer staan waar ik wil.

 

Test 2, augustus 2020

“Het zal toch niet?”, was de eerste gedachte die er door mij heen ging bij het voelen van een scherpe pijn in mijn keel. En de volgende dag ook nog een flink verstopte neus. Eigenlijk van die klachten waar je normaal niet voor thuis blijft. Dit keer heb ik mijzelf kunnen testen  bij mijn werkgever Tergooi Ziekenhuis. Het grote voordeel was dat ik op dezelfde dag de uitslag ontving. In de ochtend getest en om 15:00 uur een telefoontje met de uitslag: NEGATIEF!

 

Test 3, oktober 2020

Erik (mijn man) kwam terug van zijn werkdag. Hij vertelde dat hij met 7 andere collega’s getest zijn op corona, omdat een collega positief was getest. Wow! Dan komt het ineens dichtbij. Vooral omdat Erik al tijdje licht verkouden was. Op vrijdag was de test en op zondag om 18:00 uur kreeg hij eindelijk de uitslag: POSITIEF?!

Positief, wat nu?

Dat is schrikken. Iemand in je huishouden heeft corona. Maar wat betekent dit voor mij en de kinderen? In thuisquarantaine zitten. We konden kiezen om ons af te zonderen van elkaar of als gezin in quarantaine. Voor ons was de keuze snel gemaakt: lekker samen bij elkaar blijven.

Ziekteverloop

De klachten van Erik werden al snel minder. Van de GGD mocht hij, als hij klachtenvrij bleef, woensdag alweer uit quarantaine. En het gezin? Die moest vanaf die dag nog 10 dagen in quarantaine blijven. Hoe gaan we dit nu regelen?

 

Quarantaine voor het gezin

Oké, even de boodschap laten landen. We gaan dit ook wel redden. Gelukkig was het herfstvakantie, dus geen thuisscholing. Dat scheelt. Voor vermaak speelde de kinderen in de tuin of binnen, deden we klusjes in huis en gingen we heerlijk veel films en series kijken. Tot ik ziek werd.

Niet weer ziek

Er zit een kriebel in mijn keel en ik had een hele nare hoofdpijn. Omdat Erik corona heeft gehad moest ik direct met deze klachten laten testen. Dit keer deed ik het via mijn andere werkgever Zorggroep Almere. Op dezelfde dag kon ik mij laten testen en s ’avonds voor 23:00 uur kreeg ik de uitslag. Helaas rond middennacht had ik nog steeds geen uitslag. Het bleek dat de test nog wat tijd nodig had. Is het een voorteken? En inderdaad de volgende dag kreeg ik de uitslag: POSITIEF!

Mijn ervaring met corona

De uitslag gaf onrust, maar tegelijk ook rust. Ik wist nu waar deze klachten bij horen, maar hoe nu verder!? Ik ging mij ook steeds beroerder voelen, flinke hoofdpijn, verkouden, kortademig, spierpijn en moeheid. Oh, wat was ik moe! Bijna te vergelijken met Pfeiffer.

Dit hield een aantal dagen aan. De kinderen moesten ook nog steeds thuis blijven, dus nu wel thuisscholing. Want ze misten anders een hele schoolweek. Deze combinatie zorgde ervoor dat corona hebben echt fysiek & mentaal zwaar was.

De klachten van vermoeidheid, hoofdpijn, spierkrampen en plotseling geur/smaak verlies bleven lang aanhouden. Deze klachten waren wisselend op de dag aanwezig. Wat het ook erg onvoorspelbaar maakte hoe ik mij dagelijks voelde. 

Gelukkig is dit nu achter ons. En houden wij ons nog steeds netjes aan alle regels: handen wassen, 1,5 meter afstand, mondkapje en drukke plekken vermijden.

Samen zijn we sterk!

Geschreven door Longzusje Martine

Gepubliceerd op 16 november 2020

2 Reacties

  1. Wat een onderhoudend verslag! Hoe lang duurde de klachten? En wanneer kan je weer normaal functioneren?

  2. Bedankt PA2RIC, de verkoudheidsklachten duurden maar paar dagen. De vermoeidheid spierkrampen en geur/smaak verlies duurden echt wel 14 dagen.

    Daarna lukte het ook wel weer “normaal” te functioneren, moest wel echt weer conditie op gaan bouwen!

Andere verhalen