Longzusjes | Verpleegkunde & Onderwijs

@longzusjes

Verpleegkunde & Onderwijs

De eindsprint voor mijn zwangerschapsverlof

Geschreven door Longzusje Kim

Gepubliceerd op 13 september 2020

Wat een timing! Zwanger en 2 kids, coronatijd, een hbo-v opleiding en ook nog gewoon aan het werk. Het is druk in mijn leven, heel druk op het moment. 22 augustus gaat mijn zwangerschapsverlof in en ik werk er keihard naartoe. Een dikke vette eindsprint.

Werken op de afdeling

Op de afdeling is het relatief rustig, maar er komen heel veel neventaken op me af die ook gedaan moeten worden. Één daarvan is het hele scholingsplan voor alle verpleegkundigen op onze afdeling weer nieuw leven inblazen. Alle scholingen en klinische lessen moeten weer opgestart worden, binnen alle beperkingen die er nog steeds zijn. Vanaf september hoop ik dat er een prachtig leerprogramma gaat draaien afgewisseld met klinisch redeneren sessies en de thema’s op elkaar afgestemd. Supergaaf! Door mijn zwangerschapsverlof kan ik er niet bij zijn. 

HBO-V opleiding: Intergraal BeroepsProduct

Ik ben nu ook druk bezig met mijn Integraal BeroepsProduct voor de HBO-V. Deze keer een project mbt gezondheidsbevordering. Onderdeel daarvan is de complete epidmiologische analyse, gezondheidsdeterminanten analyse, analyse van gedrag en bepalen van het risicovolle gedrag en interventies daarbij ontwerpen. Mijn onderwerp is therapietrouw bij COPD. Alle lessen gaan via zoom en het is nu zomervakantie bij Avans+ maar het werk gaat voor mij onverminderd door. Waar mijn klasgenoten alles 1 oktober mogen presenteren, doe ik dit al op 3 september omdat ik 1 oktober in mijn kraambed lig. Keihard aanpoten dus! Maar ik ben wel dankbaar voor de flexibiliteit die de instelling heeft om dit te faciliteren. 

Opstart reguliere zorg

En dan hebben we uiteraard de reguliere zorg die nu weer opgestart wordt. OK en poli programma’s draaien nog niet volop, maar we merken wel dat de stroom nu toeneemt. Er zijn nu ook twee hele nieuwe categorie patiënten; de ex-Covid patiënt die langdurig op de IC heeft gelegen en de COPD patiënt die zich langere tijd heeft afgezonderd en weinig bewoog. Bij beide is er veel spierkracht verloren gegaan.

 

Geschreven door Longzusje Kim

Gepubliceerd op 13 september 2020

0 reacties

Andere verhalen

Corona test… positief?! [video]

Corona test… positief?! [video]

Al een keer een Corona test gedaan? Ik moest er aan geloven. Zelfs drie keer! Was het drie keer “scheepsrecht”? Lees mijn ervaring met corona testen.