Longzusjes | Verpleegkunde & Onderwijs

@longzusjes

Verpleegkunde & Onderwijs

Mondkapjesplicht: #wearingiscaringchallenge

Geschreven door Longzusje Martine

Gepubliceerd op 1 december 2020

Het is vandaag 1 december. Normaal een dag die als alle andere is, vooral omdat iedereen juist uitkijkt naar 5 december. Maar vandaag is het de dag dat de “mondkapjesplicht” ingaat. De reacties hierop zijn verdeeld, voor vele duizenden mensen is dit een gevoel van EINDELIJK, “in het buitenland doen ze het al maanden, waarom zo laat?”. Er zijn daarentegen ook duizenden mensen die een mondkapje met gruwel aankijken, die voelen zich beroofd van hun vrijheid, nog meer zelfs, want we mochten al zo weinig! 

Mondkap: goed of slecht?

Zelf ben ik altijd iemand geweest die met alle winden wel mee kan waaien. Ik kan mij vaak vinden in een mening van anderen en toets dan ook vaak mijn eigen mening. Af en toe komt er een onderzoek, informatie of “een andere kijk op…” dat je mogelijk van mening doet veranderen. Ik merk dat dit een kwestie word van GOED of SLECHT. Is dit nu echt het moment om deze discussie aan te gaan? Is het niet NU het moment om als Nederland onze nuchtere mentaliteit te laten zien? Baat het niet dan schaad het niet? Het is zorgen voor elkaar. We doen het met elkaar. Doe het niet voor jezelf maar voor een ander.

Hetzelfde probleem: COVID-19

Ik ben zeker ook van mening dat je kritisch moet blijven kijken en denken. Niet zomaar aannemen van een ander en vooral als je gevoel wat anders zegt. “De dokter zegt…” dat hoor je allang niet meer. Er is in dit geval veel meer aan de hand. Jij bent niet de enige met dit probleem. 17 miljoen andere Nederlanders dragen dit probleem. Wij hebben met z’n allen dit probleem. Zelfs de hele wereld kampt met hetzelfde probleem: het coronavirus.

Oproep: draag een mondkapje

Draag alsjeblieft een mondkapje. Doe het voor een ander, je moeder, vader, opa of oma, maar ook voor de vakkenvuller, secretaresse of de medewerker van de bioscoop. Als wij dit samen doen ben ik ervan overtuigd dat we dit virus de kop in kunnen drukken. En blijf zeker in deze tijd kritisch. Maar denk dan ook aan de gezondheid van de ander. Zo overwinnen we samen ons gezamenlijk doel: het coronavirus bestrijden.  

#samensterk #wearingiscaringchallenge #mondkapjesplicht

Geschreven door Longzusje Martine

Gepubliceerd op 1 december 2020

0 reacties

Andere verhalen

Corona test… positief?! [video]

Corona test… positief?! [video]

Al een keer een Corona test gedaan? Ik moest er aan geloven. Zelfs drie keer! Was het drie keer “scheepsrecht”? Lees mijn ervaring met corona testen.