Longzusjes | Verpleegkunde & Onderwijs

@longzusjes

Verpleegkunde & Onderwijs

Zwanger & werken als oncologieverpleegkundige

Geschreven door Longzusje Kim

Gepubliceerd op 11 oktober 2020

Ik ben nu 27 weken zwanger en ik ben nog gewoon aan het werk en met school bezig. Wel druk met de eindsprint voor mijn zwangerschapsverlof maar het is te doen. 

Fit blijven tot mijn verlof

Vandaag een 12-urige werkdag achter de rug (dagdienst, vergadering, scholing en nog even wat afronden daarna). Snel naar huis, eten met gezin, kinderen naar bed en zelf weer achter de laptop om te werken aan mijn opdracht Gezondheidsbevorderen. Deze lange dagen voel ik wel nu ik uitgeput met een knoerdharde buik op de bank zit. Ik moet toegeven dat het zwaarder wordt, zit niet in mijn aard, maar het moet als ik tot mijn verlof fit wil blijven. Grenzen stellen horen daarbij. Ook al ben ik tot nu toe gezegend met heel weinig klachten! 

Collega’s helpen grenzen bewaken

Ik heb onwijs lieve en leuke collega’s die ook wel op me letten. Ik hoor vaak; als het niet meer gaat, dan gaat het niet hè? Nee, die patiënt is te zwaar voor jou, die doe ik. We hebben de indeling zo gemaakt dat jij zelfstandige patiënten hebt. Ik ben altijd dankbaar hiervoor, maar ik mis het ook om die ene hele zieke patiënt die niet uit bed kan te verplegen, al die lijnen en complexiteit. Maar gelukkig wordt mijn expertise nog wel gevraagd en kan ik me er toch lekker tegen aan bemoeien 😁

Ik heb nog wel wat lange dagen voor de boeg waarin ik na een dienst nog een training geef (deze keren uitzuigen!), maar gelukkig geen 12 urige dagen meer! 

Geschreven door Longzusje Kim

Gepubliceerd op 11 oktober 2020

0 reacties

Andere verhalen

Corona test… positief?! [video]

Corona test… positief?! [video]

Al een keer een Corona test gedaan? Ik moest er aan geloven. Zelfs drie keer! Was het drie keer “scheepsrecht”? Lees mijn ervaring met corona testen.